Sporten en bewegen op prachtige locatie aan het meer

Speelplek Hoornse Meer

Hij is nog niet geopend, maar wordt al goed gebruikt, de sport- en beweegplek aan de Aldo Morostraat in de Hoornsemeer. Op vrijdag 27 september om 13.00 uur is de officiële opening, maar nu al zijn er groepjes, met of zonder personal trainer, actief.

Petra de Groot, wijkbewoonster en initiatiefneemster, kijkt er met plezier naar. Met deze sport- en beweegplek is een grote wens uitgekomen. Ze wilde graag een trimbaan, zoals je die vroeger wel zag, of een speelplek voor volwassenen. Samen met andere bewoners bedacht ze de invulling. Nu staan er apparaten voor balans en coördinatie, toestellen voor krachttraining én mensen die minder sterk zijn, maar ook een schaaktafel,  omdat het méér dan een beweegplek is. “En dat allemaal op een prachtige locatie bij het meer.”

Geschikte locatie

Nadat ze haar idee vijf jaar geleden formuleerde op het festival Let’s Gro is Petra nog wel 5 jaar met organisatie bezig geweest. Niet alles verliep soepel, zo leverde de zoektocht naar een geschikte locatie wat problemen op. En voordat je ’t weet zakt dan het proces in. “Maar dankzij de hulp van Huis van de Sport en de gemeente is dat allemaal weer vlot getrokken.”

Wandelgroepje

Nu hij er dan staat, is Petra ‘superenthousiast’. Als gewichtsconsulente gaat ook zij met haar groepjes de toestellen gebruiken. “Wat we als bewoners belangrijk vonden, is dat de beweegplek voor iedereen geschikt moet zijn, zowel voor sportievelingen als minder mobielen. Zo kun je er pittige krachtoefeningen doen maar zijn er ook alternatieven voor de minder sterken.” Petra laat het zien bij de opening. “Ik geef dan een training met mensen uit mijn 65+ fitnessgroepje, waar ook 80 plussers bij zitten. Belangstellenden kunnen hieraan meedoen!”

De speel- en beweegplek wordt geopend tijdens de Nationale Sportweek, vrijdag 27 september, 13.00 uur aan de Aldo Morostraat. Ook een goed idee voor uw wijk? Kijk op gemeente.groningen.nl/wijken