U bent hier

Ruiming 48 oude graven op begraafplaats Eshof

Vanaf half februari worden op begraafplaats De Eshof aan de Rijksstraatweg oude graven geruimd.

De ruiming vloeit voort uit een besluit dat de gemeenteraad van de voormalige gemeente Haren in 2016 nam en is bedoeld om ook in de toekomst voldoende begraafruimte in Haren te houden. De werkzaamheden worden uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf en beginnen tussen half en eind februari. De ruiming duurt naar verwachting ongeveer vier weken.

Verlopen

De graven die worden geruimd, dateren uit de jaren zestig. De huur en rechten op deze graven zijn verlopen en de nabestaanden hebben aangegeven geen prijs te stellen op verlenging. De ruiming van deze graven is de afgelopen jaren met de grootst mogelijke zorgvuldigheid aangekondigd, door middel van openbare kennisgevingen en met berichten op het informatiebord bij de begraafplaats.

Monument

De te ruimen graven liggen verspreid over de begraafplaats. Tijdens de ruiming van ieder graf wordt de directe omgeving uit piëteit afgezet met schermen. Na de werkzaamheden worden de stoffelijke resten in een verzamelgraf op De Eshof gelegd. Op termijn wordt bij dit verzamelgraf een monument geplaatst.
De komende jaren worden op De Eshof ook andere oude graven met verlopen rechten geruimd.