Raadsleden op werkbezoek in Paddepoel

werkbezoek raadsleden paddepoel

De gemeenteraad gaat regelmatig op werkbezoek. Politieke partijen doen dat apart zelf ook. Maar raadsleden van verschillende fracties trekken ook vaak samen de wijken en dorpen in om te zien wat er speelt in de gemeente Groningen.

Zo zijn raadsleden woensdagmiddel 8 januari 2020 op werkbezoek in Buurtcentrum Tuinpad aan de Bessemoerstraat geweest. Daar zijn ze bijgepraat over plannen voor Paddepoel. De raadsleden waren daar op uitnodiging van Co-creatie Paddepoel die zich met verschillende werkgroepen inzet voor diverse onderwerpen in de wijk.

Kloppend Hart

Eén van die onderwerpen is de ontwikkeling in en rond Winkelcentrum Paddepoel, het gebied dat in de wijk ook wel het ‘Kloppend Hart’ wordt genoemd. Voor dat gebied hebben onder anderen bewoners, ondernemers, woningcorporaties en gemeente onder begeleiding van een stedenbouwkundige en een procesbegeleider aan een zogeheten Masterplan gewerkt.

Dit Masterplan wordt binnenkort vastgesteld waarna het ook naar de gemeenteraad gaat. De raadsleden kregen een soort preview van dit Masterplan voor het ‘Kloppend Hart’ van Paddepoel.

Zebrapaden

De raadsleden werden ook bijgepraat over ideeën voor een betere bereikbaarheid van Winkelcentrum Paddepoel voor ouderen. Uit onderzoek onder ouderen blijkt dat de winkels via bijvoorbeeld de Eikenlaan en Zonnelaan slecht te voet zijn te bereiken. Ideeën kwamen aan de orde voor bijvoorbeeld meer zebrapaden, meer groen en ‘shared space’ voor verbetering van de bereikbaarheid en veiligheid. Deze ideeën zouden ouderen stimuleren meer te bewegen.

Vanuit de wijkraad werd vervolgens een plan gepresenteerd om het autoverkeer rond Winkelcentrum Paddepoel terug te dringen. Deze Mobiliteitsvisie Paddepoel voor een betere wijkontsluiting, het doorgaande autoverkeer en openbaar vervoer zou de leefbaarheid in Paddepoel en ook Selwerd moeten vergroten.