U bent hier

Polsbandjes bij horecazaken deel binnenstad als coronatoegangsbewijs

De gemeente Groningen voert vanaf zaterdag 9 oktober 2021 op verzoek van de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Groningen in een deel van de binnenstad polsbandjes in als coronatoegangsbewijs.

Groningen volgt hiermee het voorbeeld van andere steden die hier al mee werken en het past binnen de mogelijkheid die het ministerie hiervoor gegeven heeft. Bezoekers van de horeca in de aangewezen straten hoeven daardoor maar één keer per dag hun QR-code te laten scannen en hun legitimatiebewijs laten zien. De polsbandjes zijn op woensdag tot en met zaterdag te gebruiken bij de horeca in de Gelkingestraat, Grote Markt, Poelestraat en de Peperstraat.

Minder wachtrijen

De polsbandjes maken het voor horecazaken makkelijker om te controleren wie er een coronatoegangsbewijs heeft. Daardoor zijn er minder wachtrijen en hoeft er minder personeel ingezet te worden. Bezoekers aan horeca buiten dit gebied moeten hun QR-code wel laten scannen bij elke horecagelegenheid die ze bezoeken. Uiteraard kunnen de bezoekers zonder polsbandje nog steeds gebruik maken van hun QR-code in de genoemde straten. De polsbandjes zijn alleen op de dag van uitgifte geldig en hebben elke dag een andere kleur.

Horeca checkpoint

De polsbandjes zijn af te halen bij het horeca checkpoint op de Nieuwe Markt bij het Forum. Vanaf 14.00 uur kun je hier vanaf zaterdag 9 oktober een polsbandje halen. Vanaf volgende week is het horeca checkpoint iedere week geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 – 22.00 uur.