Peter den Oudsten niet beschikbaar als burgemeester nieuwe gemeente Groningen

Foto: twitter René Paas

Burgemeester Peter den Oudsten wordt waarnemend burgemeester tot tweede helft 2019.

Hij is vanmorgen door Commissaris van de Koning René Paas officieel beëdigd. Aansluitend heeft Den Oudsten aangegeven dat hij niet beschikbaar is voor het burgemeesterschap van de nieuwe gemeente Groningen. Naar verwachting zal Peter den Oudsten rond de zomer worden opgevolgd door een nieuwe burgemeester.

Tijd voor nieuw

Peter den Oudsten: “De afgelopen vier jaar ben ik met heel veel plezier burgemeester van Groningen geweest. Nu er een nieuwe raad is, straks een nieuw college, de herindeling een feit is, is het tijd voor een nieuwe burgemeester. Tot de nieuwe burgemeester er is, zal ik als waarnemer fungeren. De komende periode zal ik me met dezelfde energie en betrokkenheid in blijven zetten voor de nieuwe gemeente Groningen.”

Herindeling

De huidige gemeenten Ten Boer, Haren en Groningen vormen met ingang van 1 januari 2019 de nieuwe gemeente Groningen. De op woensdag 2 januari te installeren gemeenteraad gaat vervolgens op zoek gaan naar een nieuwe burgemeester. Deze zal uiteindelijk door de Kroon worden benoemd.

Carrière

Peter den Oudsten (Snakkerburen, 1951) was eerder wethouder/ locoburgemeester van Leeuwarden, burgemeester van Meppel, burgemeester van Enschede. Sinds 1 januari 2015 is hij burgemeester van Groningen.