Opening nieuwe op- en afritten Ring West

De op- en afritten zijn aangepast om verkeersveiligheid te verbeteren.

Op donderdag 30 november opende wethouder Paul de Rook van de gemeente Groningen de nieuwe op- en afritten van Ring West nabij Vesta. Dit deed hij door een boom te planten ter hoogte van de Vesta.

Ruimere bochten

Het project maakt onderdeel uit van het HOV (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) pakket waarmee de provincie en gemeente invulling geven aan hun openbaar vervoersambitie. De op- en afritten zijn aangepast omdat er slecht zicht was op de busbaan en de taxi’s. Verder zijn de bochten ruimer gemaakt om de verkeersveiligheid op de kruisingen te vergroten.

Betere loop- en fietsverbinding met Stadspark

Verder zijn er aanpassingen gekomen om bussen efficiënter en veilig op de Ring west te laten rijden vanaf de busremise aan de Peizerweg. Daarnaast is er een verkeersregelsysteem gekomen, waardoor autoverkeer op de op- en afritten voorrang heeft, behalve als er bussen komen. Ook wordt er deze maand een betere loop- en fietsverbinding gerealiseerd tussen Laanhuizen/Zeeheldenbuurt met het Stadspark.

Wethouder Paul de Rook plant een boom

Foto Henk Tammens