Ondernemers gevraagd voor marktverkenning ‘Hulpmiddelen’

Ben je ondernemer in de gemeente Groningen en maak je middelen die bewoners ondersteunen op het gebied van wonen, vervoer en mobiliteit? Meld je bij de gemeente en doe mee met de unieke aanbesteding die de bewoner centraal stelt en de lokale economie stimuleert.

Sommige inwoners hebben hulpmiddelen nodig waarmee ze goed zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Of om zich goed te kunnen bewegen in de openbare ruimte. Denk aan hulpmiddelen zoals drempels voor rolstoelen, beugels, trapliften of speciale kussens. Maar je kunt ook denken aan scootmobielen, aangepaste auto’s, autostoeltjes of fietsen.

Uniek

De gemeente nodigt graag lokale ondernemers uit om hun producten aan te bieden aan deze inwoners. Samen met een panel van ‘ervaringsdeskundigen’ kijken we naar de beste manier waarop we de juiste middelen kunnen inkopen. Want we willen graag de dienstverlening voor onze inwoners verbeteren en hierbij de lokale economie betrekken. Het gaat om een unieke aanbesteding, waarbij in deze onderzoeksfase de gemeenten Groningen, Midden Groningen en Noord Midden Drenthe de krachten bundelen.

Onderlinge samenwerking

Wethouder Inge Jongman: “De gemeente Groningen heeft in haar coalitie-akkoord uitgesproken oog te hebben voor de kwetsbaren in de samenleving. Leidend zijn niet de regels, maar wat nodig is. We zijn van mening dat er wat dat betreft ook winst te behalen valt op het gebied van de hulpmiddelen, door te werken met eenduidige afspraken en onderlinge samenwerking. Bij deze aanbesteding zetten we de cliënt centraal.”

De marktverkenning voor de aanbesteding Hulpmiddelen WMO is gepubliceerd op Tenderned. Vragen? Mail naar: aanbestedingen@groningen.nl

Foto: ambtenaren kruipen in de huid van inwoners met een visuele handicap