NOC*NSF Nationale Sportweek 2020

Groningen staat van vrijdag 18 tot en met zondag 27 september ruim een week lang in het teken van sport en bewegen. Het is de zeventiende keer dat de NOC*NSF Nationale Sportweek wordt georganiseerd.

Tijdens de Nationale Sportweek gaan we met zijn allen lekker sporten en bewegen. Sportclubs en vele andere organisaties openen hun deuren binnen de gemeente Groningen. Een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Sport doet iets met je! En sport en bewegen is in deze tijd belangrijker dan ooit.

Events in Groningen

We hebben een prachtige line-up tijdens de Nationale Sportweek in Groningen, boordevol events om (vooral) de jeugd in Groningen te stimuleren om te bewegen. Uiteraard allemaal volgens de RIVM richtlijnen. Wat dacht je van de spectaculaire kick-off op Sportpark Coendersborg op vrijdag 18 september, de Open Tennisdag op Corpus den Hoorn, de opening van de openbare beweegplek in Ten Boer, de Bslim Survivaldagen, de lancering van Challenge50, een Collegetour Topsport Hanzehogeschool/RUG, een sportinstuif van SKSG, de opening van Sportzaal De Wiardt, Bslim on Tour, de Thaisner Dörpsrun en de Sportieve Opening van het Schooljaar op 25 september op verschillende scholen. Daarnaast is ook de Beachweek Haren dit jaar onderdeel van de sportweek.

Ontdek jouw sport!

Tijdens de Nationale Sportweek zetten sportclubs in de gemeente Groningen hun deuren open en kun je kennis maken met verschillende sporten. Turnstad Groningen, SJO Coendersborg en het Colosseum doen bijvoorbeeld mee aan de Sportclubactie en daar kun je tijdens de sportweek gratis proeflessen volgen. Daarnaast is ook de Sport- en Cultuurhopper weer uit. Kinderen kunnen zich weer aanmelden voor proeflessen en clinics in de periode na de herfstvakantie.

Sportpromotors

Sport050 heeft een team vol bekende sporters en coaches bereid gevonden een rol te spelen als sportpromotor van Groningen. Van Habib Kazemi (taekwondo) tot aan Jorinde van Klinken (atletiek) en van Arjan Taaij (volleybal) tot aan Willemijn Bos (hockey). Allemaal ondersteunen ze de sportweek en de sport in Groningen. Mensen met grote verdiensten voor de sport, nationaal, internationaal én in Groningen.

Kijk op sport050.nl/sportweek voor het programma in Groningen.