U bent hier

NOC*NSF Nationale Sportweek 2019

Nationale sportweek 2019

Groningen staat van vrijdag 20 tot en met zondag 29 september ruim een week lang in het teken van sport en bewegen. Het is de zestiende keer dat de NOC*NSF Nationale Sportweek wordt georganiseerd.

Tijdens de Nationale Sportweek gaan we met zijn allen lekker sporten en bewegen. Sportclubs en vele andere organisaties openen hun deuren binnen de gemeente Groningen. Een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Sport doet iets met je!

Events in Groningen

We hebben een prachtige line-up tijdens de Nationale Sportweek in Groningen, boordevol events om de jeugd in Groningen te stimuleren om te bewegen. Wat dacht je van de spectaculaire kick-off op de Grote Markt op vrijdag 20 september, de Open Manegedag in Glimmen, opening van openbare beweegplekken, een sport inspiratiebijeenkomst in het Hitachi Stadion, Bslim on Tour, beweegfestivals in/rondom Kardinge en Oosterparkwijk, de Thaisner Dörpsrun, de Sportieve Opening van het Schooljaar op Sportpark Corpus den Hoorn en als Grande Finale op 29 september een recordpoging Pasapasdansen op de Ossenmarkt.

Sportpromotors

Sport050 heeft diverse bekende sporters en coaches bereid gevonden een rol te spelen als sportpromotor van Groningen. Habib Kazemi (taekwondo), Arjan Taaij (volleybal), Roel Boomstra (dammen), Margot Boer (schaatsen), Lois Abbingh (handbal), Nick den Hamer (eSports), Jorinde van Klinken (atletiek), Sarèl de Jong (kickboksen), Thomas Koenis (basketbal) en Willemijn Bos (hockey) ondersteunen allemaal de sportweek en de sport in Groningen. Mensen met grote verdiensten voor de sport, nationaal, internationaal én in Groningen.

Kijk op www.sport050.nl/sportweek voor het programma in Groningen.