Gemeente Groningen zegt ja tegen Ja-Ja sticker

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om de Ja-Ja sticker in te voeren. Ongeadresseerd reclamedrukwerk mag straks alleen nog bezorgd worden bij inwoners die een sticker op de brievenbus hebben geplakt. Het doel is om de hoeveelheid papierafval terug te dringen.

Gedichten van jongeren uitgelicht op gebouwen

De officiële start van Poetry by Night was dinsdagavond 7 december buiten bij het Groninger Museum. Met een druk op de knop projecteerden kinderburgemeester Samuel en burgemeester Koen Schuiling

Lieve gedichten voor vrijwilligers

Met de vraag hoe we alle vrijwilligers in de gemeente Groningen kunnen bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis zijn de Probleemoplossers aan de slag gegaan. Ze hebben een prachtig project

Digitale postercampagne over Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag

In 2016 is door samenwerking van de Groninger Studentenbond (GSb) en de gemeente Groningen het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag (MOV) opgericht. Door een digitale postercampagne, die start op 1 december, wordt dit MOV opnieuw onder de aandacht gebracht.

De Nieuwe Poort is visitekaartje voor Groningen

Een nieuw muziekcentrum dat kan dienen als opvolger van De Oosterpoort past uitstekend in het stationsgebied. Dat is de uitkomst van het onderzoek naar de mogelijkheden voor inpassing van het muziekcentrum in het stationsgebied zuid, dat inmiddels Spoorkwartier is gaan heten.

Lutje Lokaal: wethouder Benjamins bezocht verschillende winkels

Elk jaar maken verschillende winkels er op de zaterdag na Black Friday een extra bijzondere dag van, met een route langs de leukste lokale ondernemers in Groningen. Bij de Lutje Lokaal aangesloten

Weer verschenen: Hervonden Stad en Land

De nieuwste editie van Hervonden Stad en Land, het jaarboek voor erfgoed in de gemeente Groningen, is gisteren gepresenteerd.