Nieuwe Sint Jansstraat 35 wordt plek voor buurtbewoners en creatieve ondernemers

De Nieuwe Sint Jansstraat 35 wordt de plek waar buurtbewoners, buurt-organisaties en creatieve ondernemers een thuishaven kunnen vinden. Een laagdrempelig, innovatief en inspirerend middelpunt in de buurt waar samengewerkt wordt. Door het starten van een buurtbroedpplaats stellen we bewoners in staat om mooie dingen te doen.

De gemeente Groningen verhuurt het pand aan de Nieuwe Sint Jansstraat 35 voor de komende 10 jaar aan CareX om er een buurtbroedplaats te beginnen. CareX lost leegstand op door zinvol maatschappelijk gebruik. Bijvoorbeeld voor tijdelijke werkruimte en hiermee vervult Carex een belangrijke functie in en voor de buurt. Vandaag, vrijdag 3 december zijn de handtekeningen geplaatst onder een samenwerkingsovereenkomst door wethouder Roeland van der Schaaf, Henk Boldewijn van de Bewonersorganisatie Binnenstad-Oost en Azing Wierda, directeur van CareX.

Laagdrempelig en inspirerend
Wethouder Roeland van der Schaaf noemt de samenwerking een mooi voorbeeld van gebiedsgericht werken, waarbij initiatieven vanuit de wijk door de gemeente worden gefaciliteerd. Hij hoopt dat de Nieuwe Sint Jansstraat 35 een laagdrempelig en inspirerend middelpunt wordt voor de buurt. Maar ook vooral een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Fysieke plek
Het ontbrak in de buurt aan een fysieke plek om samen te komen en met de komst van het pand aan de Nieuwe Sint Jansstraat 35 kunnen de Bewonersorganisatie Binnenstad-Oost en CareX ruimte creëren voor ontmoeting, idee-vorming en uitvoering. De zogenaamde broedplaats krijgt dan ook drie functies. Het wordt een ontmoetingsplek waar ideeën worden gedeeld en vertaald in kansen, een plek waar informatie en advies ingewonnen kan worden en waar samen aan oplossingen gewerkt kan worden op het gebied van financiering, noaberschap en mantelzorg.

Per 1 januari 2022 verzorgt CareX het beheer en het onderhoud van het pand.