U bent hier

Nieuw onderkomen voor Weggeefwinkel (WGW) Ten Boer

In 2014 ontstond bij een aantal enthousiaste mensen in Ten Boer het idee om kleding en spullen weg te geven. Het doel erachter was dat mensen veel te veel weggooien, waar een ander huist heel blij mee zou kunnen zijn. Een belangrijk punt was ook dat het een plek voor iedereen moest zijn.

Er werd begonnen op de veranda aan huis. In december 2014 kreeg De Wereldwinkel een plek in het Dorpshuis Ten Boer. Hier werd de WGW gastvrij ontvangen door de gastheer, Johan Bulthuis. Maar al snel was deze locatie te klein. Ook bleek de functie van de WGW al snel breder. Op sociaal vlak nam de WGW een belangrijke plek in het dorp in.

Eigen pand

Redenen genoeg voor de vrijwilligers om op zoek te gaan naar een eigen pand. Naast meer ruimte hoefden alle spullen dan ook niet elke keer uitgestald en weer ingeruimd te worden. Dit was elke keer een enorme klus.

1 oktober opening

De vasthoudendheid en steun van de klanten bracht uiteindelijk wat de WGW zo graag wilde: een eigen pand. De gemeente is ook enthousiast over de functie van de WGW. Met een financieel ruggensteuntje van het Gebiedsteam Ten Boer, kan de WGW nu zijn intrek nemen in een bedrijfspand aan de Handelsweg in Ten Boer. Vrijwilligers zijn hier momenteel druk aan het klussen, zodat de WGW op donderdag 1 oktober feestelijk kan worden geopend.

Eigen plekkie

De openingstijden blijven voorlopig zoals iedereen gewend is: op dinsdag en donderdag, van 9.00 tot 14.00 uur. En de eerste zaterdag van de maand, van 10.00 tot 14.00 uur. Waarschijnlijk worden de openingstijden in de toekomst uitgebreid. Ook wil de WGW meer maatschappelijks doen voor het dorp. Hoe of wat? Dat wordt nog uitgewerkt. De vrijwilligers en de klanten zijn in elk geval ontzettend blij met hun ‘eigen’ plekkie!