Minigolf op ‘vergeten’ plekken in de binnenstad

Let's Golf

Minigolfen in stegen en op vergeten pleintjes in de binnenstad van Groningen. Dat kan van 31 oktober tot en met 2 november vanaf de Grote Markt. Bureau Buitendienst gebruikt deze ludieke vorm om ‘vergeten plekken’ onder de aandacht te brengen. En wil weten: hoe kunnen we ze beter gebruiken?

Iedereen kent ze wel: genegeerde of verwaarloosde plekken waar je snel langs- of doorheen loopt, zoals donkere gangen en kale pleintjes. “We zouden er plekken van kunnen maken waarin we kunnen spelen, bewegen, elkaar ontmoeten”, zegt Jorne Visser, planoloog. Samen met zijn twee collega’s van het onderzoeksbureau ‘Bureau Buitendienst’ onderzoekt hij in opdracht van de gemeente hoe we deze ‘vergeten’ plekken beter kunnen benutten. Bijvoorbeeld voor sociale, actieve of groene activiteiten. En daar betrekt het bureau graag de inwoners  van Groningen bij.

Achter de C&A

Met de minigolftour ‘Let’s Golf’ kom je langs 5 plekken waar je normaal gesproken niet snel komt, vertelt Jorne. “Je start op de Grote markt en komt via de Donkersgang, Peperstraat en Gedempte kattendiep achter de C &A. Vervolgens kom je weer terug op de Grote markt.” Op een aantal momenten tijdens de route krijgen golfers een vraag over wat er met deze vergeten plekken zou kunnen gebeuren.” De minigolfbanen hebben allemaal een ander thema en zijn ontworpen door scenograaf Caroline van de Meent. Bureau Buitendienst koppelt de mening van de bewoners terug aan de gemeente.

Caravan

Meedoen? Haal een balletje en stick bij het uitgiftepunt (caravan) op de Grote Markt. ‘Let’s Golf’ vindt plaats in het kader van het festival Let’s Gro (30 oktober t/m 2 november). Meer weten? Bekijk het evenement op Lets'Gro
Donderdag 31 oktober | 16.00 - 21.00 uur
Vrijdag 1 november | 13.00 - 21.00 uur