U bent hier

Mevrouw Alfing-Sissing 100 jaar

Woensdag 15 januari bezocht burgemeester Koen Schuiling mevrouw Jantje Alfing-Sissing in woonzorgcentrum De Brink in Groningen. Zij vierde die dag haar 100ste verjaardag in het Grand Café van het centrum.

Mevrouw Alfing-Sissing is op 15 januari 1920 in Winsum geboren. Ze is samen met haar oudere zus opgegroeid in Obergum, op de scheepswerf Sissing. De werf is drie generaties in de familie geweest, voordat deze in 1947 werd opgeheven.

Medailles

In haar jeugd mocht mevrouw graag gymnastieken en zwemmen; ze heeft menig medaille gewonnen op het onderdeel samengestelde rugslag.

IJs

Mevrouw was geen schaatser, maar toch heeft ze haar man op het ijs van het Winsumerdiep ontmoet. Het echtpaar is in 1941 getrouwd en krijgt een zoon en een dochter. Voor mevrouw was de zwaarste periode vanaf 1946 toen haar man deelnam aan de politionele acties in Indonesië.

Kinderen

Het echtpaar heeft een ijzerwarenzaak aan huis: Venhuis & Alfing op het Gedempte Kattendiep/hoek Schuitendiep in Groningen. Maar mevrouw haar aandacht ging vooral uit naar de kinderen en later de vier kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Vakanties

Nadat de ijzerwarenzaak is verkocht heeft het echtpaar veel autovakanties gemaakt en jaarlijkse familiebijeenkomsten gehouden. De familie heeft nagenoeg alle Van der Valk hotels daarbij in Nederland aangedaan. Helaas overlijdt de heer Alfing in 2010 na 68 jaar huwelijk.

Zorg

Nu geniet mevrouw vooral van haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen en is ze blij met de zorg en aandacht van haar zorgverleners. Het is dankzij deze zorg dat ze nu haar 100ste verjaardag mag vieren.