Medipoint en Welzorg leveren de hulpmiddelen WMO in Midden-Groningen en in Groningen

De huidige contracten met leverancier Medipoint liepen af in beide gemeenten.

Vanaf 1 januari gaan Medipoint en Welzorg samen de WMO hulpmiddelen zoals scootmobielen, rolstoelen en tilliften leveren aan inwoners met een beperking in de gemeenten Groningen en Midden-Groningen.

De huidige contracten met leverancier Medipoint liepen af in beide gemeenten en konden niet meer verlengd worden. Om die reden hebben de gemeenten de handen ineengeslagen om een nieuw contract aan te gaan. Medipoint en Welzorg scoorden nagenoeg even goed op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding.

Samenwerking

Voor een deel van de inwoners verandert er weinig, aangezien er nu al samengewerkt wordt met Medipoint. Een deel van de inwoners krijgt straks te maken met Welzorg wanneer er onderhoud of reparatie nodig is. Zij worden hier uiterlijk in de maand december over geïnformeerd. Alle inwoners kunnen in ieder geval de hulpmiddelen houden die ze nu hebben.

Twee leveranciers

“Met twee leveranciers hebben onze inwoners straks iets te kiezen, bovendien zijn we daardoor minder kwetsbaar. Beide leveranciers geven aan de cliënt op nummer één te zetten in hun plannen. Waarbij zij een hoge kwaliteit van de dienstverlening beloven en inzetten op een goede onderlinge samenwerking,” aldus wethouder Inge Jongman van de gemeente Groningen. “We gaan jaarlijks bij inwoners na of zij dit ook zo ervaren”, zo vult wethouder David de Jong van de gemeente Midden-Groningen aan.

Cliënt op één

Beide gemeenten hebben nauw samengewerkt bij deze aanbesteding en dat is goed bevallen. Zij hebben daarbij hulp gekregen vanuit de VNG, het ministerie van VWS en belangrijker, de doelgroep zelf. Leden van de werkgroep Toegankelijk Groningen hebben op de achtergrond meegedacht en zijn blij met het resultaat. “Op papier zag het er allemaal erg fraai uit, we hopen dat de gemeenten de leveranciers hieraan gaan houden. Dan kunnen we hier nog veel profijt van hebben”, aldus Herman in ’t Veen van de werkgroep.

Ondertekening

De ondertekening van de contracten vond plaats in het onlangs opgeleverde The Market Hotel aan de Grote Markt in Groningen en dat had een reden. “Toen we hoorden van de plannen om hier een hotel te vestigen hebben wij de manager van Westcord benaderd met de vraag of het hotel ook voldoende toegankelijk zou zijn voor inwoners met een beperking", vertelt Jan van Slochteren van de werkgroep. “Uiteindelijk is het hotel niet alleen volledig rolstoeltoegankelijk, maar zijn er ook twee hotelkamers gerealiseerd speciaal voor hotelgasten in rolstoel en dat is iets waar we best trots op mogen zijn in Groningen.”

Op de foto staan leden van de werkgroep Toegankelijk Groningen, vertegenwoordigers van Medipoint en Welzorg, wethouder David de Jong van de gemeente Midden-Groningen en wethouder Inge Jongman van de gemeente Groningen.