Lorentzstraat tijdelijk een Schoolstraat

Gemeente wil verkeersveiligheid bij basisscholen vergroten.

De gemeente Groningen maakt van 19 april tot en met 9 juli 2021 van de De Lorentzstraat tijdelijk een Schoolstraat. Het gaat hier om een proef bij basisschool De Starter. Aan de achterzijde van de school, wordt tijdens de breng- en afhaaltijden van de kinderen de straat kort afgesloten voor gemotoriseerd verkeer zodat kinderen veiliger naar school kunnen.

Veilig school in en uit

Wethouder Verkeer & Vervoer Philip Broeksma: “Een Schoolstraat zorgt ervoor dat kinderen veilig de school in en uit kunnen. Andere voordelen zijn een gezondere schoolomgeving met minder uitlaatgassen aan de schoolingang, een rustige sfeer bij de schoolingang en het stimuleren van meer beweging bij de kinderen.”

Tijden van de afsluiting

Gemotoriseerd verkeer kan tijdens de volgende tijden niet meer door de Lorentzstraat: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 8.05 uur tot 8.35 uur en van 14.15 tot 14.45 uur. Woensdag van 8.05 uur tot 8.35 uur en van 11.50 uur tot 12.40 uur.

Proef

In andere steden zijn er succesvolle proeven afgerond. De gemeente Groningen gaat samen met de school twaalf weken testen of de Schoolstraat daadwerkelijk bijdraagt aan een betere schoolomgeving. Op drie momenten wordt er d.m.v. enquêtes onderzocht wat het effect is van de afsluiting op het verkeer en de verkeersveiligheid rond de school. Mogelijk volgt de proef ook bij andere basisscholen in de gemeente.