Koninklijke onderscheiding voor Harry Hulscher

Burgemeester Koen Schuiling reikte zaterdag 25 september 2021 om 16.30 uur een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer H.F. Hulscher.

De feestelijke uitreiking vond plaats in het Scandinavisch Dorp bij het 50 jarig jubileum van volleybalvereniging Paddevol, de vereniging waar Hulscher al sinds de oprichting de drijvende kracht achter is. “Wie Paddevol zegt, zegt Harry Hulscher. En dat al 50 jaar lang.” aldus burgemeester Schuiling.

Drijvende kracht

In augustus 1971 richtte de heer Hulscher samen met een medespeler van Volleybal Maartens College, Paddevol op. De club speelt iedere donderdagavond onderlinge wedstrijden. In de jaren ’80 en ’90 namen er ook 2 teams deel aan de huisvadertoernooien in sporthal Vinkhuizen. De heer Hulscher is voorzitter en penningmeester en daarmee op dit moment het enige bestuurslid en de drijvende kracht achter Paddevol.

Blijvende ontmoeting

Door de jaren heen zijn er ongeveer 85 leden geweest uit Groningen en Noord-Drenthe. Leden die elkaar blijven ontmoeten, ook als ze niet meer actief volleyballen, maar bijvoorbeeld nog wel samen naar de sportschool gaan. Sport bindt, houdt je actief en het schept vriendschappen voor het leven. De heer Hulscher is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.