U bent hier

Koninklijke onderscheiding voor Gerard Beerthuizen

Vandaag, vrijdag 26 juni 2020 heeft burgemeester Koen Schuiling een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Gerard Beerthuizen.

Hij is chirurg en hoofd Brandwonden Centrum Groningen in het Martiniziekenhuis. De uitreiking vond plaats tijdens een kleinschalige bijeenkomst ter gelegenheid van zijn pensionering. De heer Beerthuizen is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Brandwonden

De heer Beerthuizen is opgeleid tot intensivist en later chirurg in het Radboud Universitair Centrum, waar zijn interesse in voor brandwonden is gewekt. Na zijn promotie is hij naar Amerika gegaan om wetenschappelijk onderzoek te doen op het gebied van brandwonden in het grootste brandwondencentrum van de wereld in Galveston.

Martini Ziekenhuis

Sinds 1991 is de heer Beerthuizen werkzaam in het Martini Ziekenhuis Groningen als chirurg en hoofd van het Brandwonden Centrum. Onder zijn leiding mocht het Brandwondencentrum Groningen zich in 2014 als eerste van de drie Nederlandse Brandwondencentra het Europees waarmerk van European Burns Association ontvangen.

EBA

In de periode van 2006 tot 2015 is de heer Beerthuizen actief lid geweest van de Executive Board van de European Burns Association (EBA) en van 2011 tot 2013 president. Hij heeft ervoor gezorgd dat de EBA een professionele organisatie is geworden Als president van de EBA heeft hij de Europese richtlijnen voor de behandeling van brandwonden ontwikkeld en geïmplementeerd. 

Onderzoek

Met zijn wetenschappelijk onderzoek en vele voordrachten heeft hij ook een belangrijke bijdrage geleverd aan opleiding en onderwijs voor studenten, assistenten heelkunde en andere professionals in de gezondheidszorg.