Koningsdag 2018 winnaar prestigieuze Bea World Festival Award

Prijs voor beste communicatie over en marketing en live registratie van een evenement.

Koningsdag 2018 heeft vrijdag 23 november tijdens het Bea World Festival in Coimbra, Portugal een Gouden Olifant gewonnen. De prijs is voor de beste communicatie over en marketing en live registratie van een evenement wereldwijd.

Gemeentelijk projectleider Koningsdag Kees van der Helm was aanwezig bij de uitreiking van de prijs en blij verrast: “Dit had ik nooit verwacht”, zegt Kees. “We zaten in een zware categorie. Andere kanshebbers waren bijvoorbeeld de opening van de wereldkampioenschappen voetbal in Moskou, de uitzending over de dertiende landstitel van Real Madrid, de opening van de Universiade in Taipei en de opening van de Nationale bibliotheek van Qatar.”

Kingsday 2018

Aanraakbaar dichtbij

“De route door de stad, de sfeer, het verhaal dat werd verteld, maar vooral omdat Willem Alexander en Máxima en de rest van de koninklijke familie, zo dichtbij de mensen kwamen die langs de route stonden. Aanraakbaar dichtbij. Dat is uniek in grote delen van de wereld en heeft grote indruk gemaakt.

Nog niet zo gek

Als je kijkt naar bijvoorbeeld de opening van het WK voetbal, waar Poetin op grote afstand op de tribune zat, of de opening van de Nationale bibliotheek van Qatar waarbij de emir van dat land omgeven werd door hoogwaardigheidsbekleders. Tsja, dan doen wij het toch nog niet zo gek bij ons.”

Inzending

De inzending voor de prijs werd gedaan in samenwerking met bureau Xsaga, die met de gemeente, provincie Groningen en de Oranjevereniging, het programma van het bezoek van de Koninklijke familie heeft vormgegeven. Meer informatie over de Best Event Awards: www.beaworldfestival.com