U bent hier

Interview met Sinterklaas: “De intocht in Groningen was fantastisch”

Niet alleen spanning bij de kinderen aan de kant, maar ook een beetje bij Sinterklaas en de Pieten tijdens de intocht afgelopen zaterdag. “Vorig jaar stonden er geen kinderen aan de kant te zwaaien, maar dit jaar was fantastisch. Zoveel blije gezichten”, vertelt Sinterklaas opgelucht en blij.

Via de Herman Colleniusbrug, Bocht van Ameland, Hoge/Lage der A naar de Zuiderhaven: Sinterklaas kende de route op zijn duimpje. “De Kapiteinpiet is de weg nog weleens kwijt, dus dan moet ik opletten”, zegt Sinterklaas.

Gelukkig lette de Kapiteinpiet dit jaar goed op en kwam Pakjesboot 12 met alle Pieten en natuurlijk Sinterklaas op tijd aan in Groningen. “We zijn heel blij dat er zoveel mensen hebben geluisterd naar de burgemeester. Verspreid over de stad stonden allemaal kinderen en ouders te roepen en zwaaien. Het was geweldig.”

In een bubbel met de Pieten
Sinterklaas is blij dat het feest en de intocht in aangepaste vorm toch door kan gaan. “Ik zit samen met de Pieten in een ‘bubbel’, zo noem je dat tegenwoordig”, grapt de Sint. Ook zijn leeftijd zit Sinterklaas niet in de weg. “We houden ons aan de regels. Op afstand kunnen we ook cadeautjes uitdelen. Zakken voor de deur, op zolder of in de gang: dat doen we al jaren.”

Mooiste herinnering
Sinterklaas komt al jaren naar Groningen, maar wat is nou zijn mooiste herinnering? “Ik heb zoveel mooie momenten meegemaakt, maar door mijn leeftijd vergeet ik ook dingen. Als ik één herinnering moet kiezen, dan is dat toen de intocht in Groningen op de landelijke televisie te zien was. Alle kinderen uit heel Nederland zagen toen hoe mooi Groningen is. Dat vond ik heel bijzonder.” “Maar”, vult Sinterklaas aan; “ik heb vorige week ook nog heel erg genoten van alle verjaardagskaarten die Ozosnel binnenkreeg voor zijn verjaardag. Daar wil ik de kinderen nog voor bedanken.”

Pakjesavond
De komende weken zijn Sinterklaas en de Pieten druk met het vullen van schoentjes en de voorbereiding van Pakjesavond. Hij heeft nog wel een advies: “Vier Pakjesavond met je eigen gezin en maak vooral heel veel plezier.