Impuls voor Drafbaan als evenemententerrein

De overeenkomst tussen de gemeente en de huidige exploitant van de Drafbaan in het Stadspark zal per 1 januari 2018 worden beëindigd. Dit zijn partijen na goed overleg overeengekomen. De beëindiging maakt de weg vrij voor een betere exploitatie en interessantere programmering op het terrein.

“Met de Drafbaan in het Stadspark beschikt Groningen over een uitstekende locatie voor grootschalige evenementen van uiteenlopende aard. Maar ook minder grootschalige activiteiten komen er goed tot hun recht. Het terrein ligt gunstig ten opzichte van de stad en is goed bereikbaar”, aldus wethouder Joost van Keulen.

Beter benutten

Om de mogelijkheden van de drafbaan als evenementenlocatie beter te benutten gaat de gemeente onderzoeken op welke wijze het beheer, de exploitatie en de programmaring het best kan worden vormgegeven. Hierbij wordt ook rekening gehouden met andere ontwikkelingen in de directe omgeving: rond Martini Plaza, Martini Trade Park, het Suikerunieterrein, de visie Stadspark en het strategisch evenementenbeleid. Voor de exploitatie en het beheer zal samenwerking met marktpartijen worden gezocht.
Overigens zal de huidige exploitant na 1 januari niet geheel van de Drafbaan verdwijnen. Onderdeel van de afspraken is dat hij een aantal ruimten in de gebouwen op het terrein blijft exploiteren. Ook zal hij de catering verzorgen tijdens de paardenraces.