Help je mee onze online dienstverlening te verbeteren?

Veel zaken kun je al digitaal met de gemeente regelen. Door nieuwe technieken te gebruiken wil de gemeente de kwaliteit van haar dienstverlening blijvend verbeteren. Maar hoe weten we zeker dat iemand die een online dienst afneemt ook écht is wie hij/zij zegt te zijn? Daarom organiseren we een proef met ‘identiteitsapps’ die je online identiteit kunnen bevestigen. Dat werkt bijvoorbeeld met gezichtsherkenning.

Ben je minimaal 18 jaar, woon je in de gemeente Groningen én heb je een iPhone? Dan kun je meedoen. De proef is op vrijdag 6 november in het gemeentekantoor aan het Zuiderdiep 98 in Groningen. Vanzelfsprekend nemen we de RIVM COVID-19 maatregelen in acht.

De proef duurt maximaal een uur waarin je onder begeleiding twee apps uitprobeert op je iPhone, je daarna een online evaluatieformulier invult en je tenslotte een aantal vragen beantwoordt tijdens een gesprek met één van de onderzoekers. We vragen om je mening. De uitkomsten van de proef worden geanonimiseerd en zijn niet op jouw persoon terug te leiden. We hebben plaats voor maximaal 30 deelnemers. Voor elke deelnemer hebben we een leuke attentie.

Doe je mee? Stuur dan uiterlijk woensdag 28 oktober een e-mail naar virtueel@groningen.nl met vermelding van ‘proef digitale identiteit’ en het dagdeel van je voorkeur. Wij sturen je daarna een bevestiging met een tijdstip. Deze proef is onderdeel van het programma Virtueel Groningen van de gemeente Groningen. Lees voor meer informatie de brief aan de gemeenteraad.