Groningen investeert in sport

De gemeente Groningen gaat in 2020 vier kunstgrashockeyvelden vervangen.

Er worden drie hockeyvelden op sportpark de Harener Holt en één hockeyveld op sportpark Corpus den Hoorn vervangen. De velden voldoen niet meer aan de eisen en vervanging is noodzakelijk om de veiligheid te waarborgen.

Inzet op duurzamer alternatief

Vanuit milieuoogpunt wordt bij vervanging van kunstgrasvelden het aanwezige SBR rubbergranulaat uit de onderlaag verwijderd en het kunstgrasveld wordt vervangen door een duurzamer alternatief. De gemeente trekt hier extra geld voor uit. De gemeente Groningen heeft deze keuze vorig jaar gemaakt nadat bleek dat er milieurisico’s zijn bij gebruik van SBR rubbergranulaat. Er vindt een jaar voorafgaand aan de geplande vervanging van een kunstgrasveld lokaal bodemonderzoek plaats. SBR rubbergranulaat komt niet meer voor in nieuwe aan te leggen sportvelden. Op deze wijze wordt al het SBR rubbergranulaat gefaseerd vervangen door een duurzamer alternatief.

Nieuwe velden

Eerder besloot de gemeente al te investeren in de aanleg van een aantal nieuwe kunstgrasvelden en de bouw van 4 nieuwe kleedkamers via het co-investeringsfonds.