U bent hier

Gerichte ondersteuning voor zwaarst getroffen sectoren door coronamaatregelen

Ondernemers uit sectoren die door de coronamaatregelen een omzetdaling hebben gehad van meer dan 40% kunnen in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming.

De gemeente Groningen heeft hiervoor 2,9 miljoen euro beschikbaar vanuit de eerdere TONK-regeling (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten). Samen met eerder aangekondigde ondersteuningsmaatregelen moet dit zorgen voor economisch herstel en nieuwe kansen voor ondernemers binnen de zwaarst getroffen sectoren.

Sectoren

De langdurige coronacrisis en de diverse lockdowns hebben met name ondernemers uit enkele specifieke branches in financiële problemen gebracht. De gevolgen van de crisis zijn in deze sectoren nog steeds merkbaar. Op basis van onderzoekscijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) is gekeken welke sectoren in Groningen een omzetdaling hebben gehad van meer dan 40%. De bedrijven in deze sectoren komen in aanmerking voor de tegemoetkoming. 

Aanvragen via formulier op website

In Groningen gevestigde ondernemers uit de zwaarste getroffen sectoren kunnen in aanmerking komen voor een incidentele bijdrage van 1500 euro per ondernemer. Zij kunnen deze financiële bijdrage vanaf dinsdag 14 maart 2022 aanvragen via de website van de gemeente. Aanvragen kan alleen voor bedrijven met de juiste SBI-codes (Standaard Bedrijfsindeling) van het CBS. 

Meer informatie 

Het aanvraagformulier staat onder de titel ‘Tegemoetkoming Specifieke Sectoren Groningen’ op de website. Hier vind je ook de SBI-codes. Op de webpagina: Ondersteuning voor ondernemers tijdens coronavirus staan ook de andere maatregelen ter ondersteunen van ondernemers in de gemeente Groningen. .