U bent hier

Extra terrassen op Vismarkt

De gemeente stemde onlangs in met extra terrassen op de keien van de Vismarkt. Door het slechte weer kwam het er nog niet van, maar sinds vanmiddag, maandag 13 juli, staan deze terrasjes er daadwerkelijk. De uitbaters van de meeste cafés en restaurants aan de Vismarkt konden op hun eigen terras nauwelijks gasten kwijt door de 1,5 meterregel.

Wethouder Paul de Rook: “Daarom kwamen de horecaondernemers zelf met een plan. Deze maand gaan we proefdraaien. Als het plan goed functioneert, ook voor de bewoners van de Vismarkt, verlengen we het in ieder geval tot augustus. Maar we willen niet dat het terras voor overlast zorgt voor omwonenden. We gebruiken deze maand om goed te monitoren.”

Markt

Op maandag, woensdag, donderdag en zondag gaat het extra terras open van 12.00-02.00 uur. Op dinsdag, vrijdag en zaterdag is dat van 20.00-02.00 uur vanwege de markt. Het terras verdwijnt eveneens bij andere activiteiten zoals evenementen. Er blijft ook ruimte om te zitten op de Vismarkt zonder dat je daarvoor iets hoeft te bestellen.