Eerste Drive Thru Milieustraat goed bezocht

Afgelopen zaterdag stond de eerste Drive-Thru Milieustraat op het programma bij kringloopwinkel GoudGoed aan het Damsterdiep. Bewoners van de Oosterparkwijk konden hier zowel hun grofvuil als goede tweedehandsspullen dichtbij huis inleveren.

Het werd een feestelijk geheel. Bezoekers werden welkom geheten met koffie en een lekkernij, en tijdens de korte wachtmomenten verrast door ‘file-entertainment’ van vrijwilligers uit de wijk.

Poppenhuis

Wethouder Duurzaamheid en Circulaire economie Glimina Chakor deed zelf ook een duit in het zakje. Ze leverde een poppenhuis in waar haar dochter vroeger mee speelde.
“We hebben het poppenhuis jaren geleden zelf ook in een kringloopwinkel gekocht. Mijn dochter heeft er met veel plezier gespeeld, ze is nu ouder en nu is het tijd om een ander kind er blij mee maken.’

Afvalbrengstation 2.0

‘Het is belangrijk om samen de hoeveelheid afval te verminderen”, vertelt de wethouder. “Dit initiatief helpt daarbij en is een mooie opmaat naar een circulaire Hub in Groningen, een afvalbrengstation 2.0 waar grondstoffen en producten maximaal hergebruikt worden.”

Vijf keer

De Drive-Thru Milieustraat is onderdeel van een pilot om nieuwe manieren van omgaan met afval en het hergebruik van grondstoffen uit te testen in de gemeente Groningen. Bij deze eerste editie werden bewoners uit de Bloemenbuurt en Holtstek uitgenodigd. De Drive-Thru wordt nog vijf keer herhaald, waarbij telkens een ander deel van de Oosterparkwijk wordt uitgenodigd. Wanneer de maatregelen rond corona het weer toelaten wordt de Drive-Thru uitgebreid met workshops over hoe je spullen en materialen weer opnieuw kunt gebruiken.

De organisatie van het evenement is een initiatief van de gemeente Groningen in samenwerking met GoudGoed/Werkpro, Bewonersorganisatie Oosterpark, Duurzaam Oosterpark, WIJ Oosterparkwijk.