U bent hier

Drie jaar lang prachtige bloemen aan de Florakade

Linda

De wijk kan wel wat kleur gebruiken, vond Linda uit de Oosterparkwijk. Daarom diende ze bij ‘Oosterpark, altijd een goed idee’ het idee in om bloemen te zaaien, en wel aan de Florakade bij het Van Starkenborghkanaal.

Linda’s idee kreeg 307 stemmen en kwam daarmee op de lijst van 11 ideeën die uitgevoerd gaan worden in de wijk.

Tafeltennistafels

Met ‘Oosterparkwijk, altijd een goed idee’ konden Oosterparkers stemmen op ideeën die wijkbewoners hadden ingediend. In totaal stemden meer dan 1000 mensen op 23 ideeën, die uiteenliepen van meer AED’s in de wijk tot tafeltennistafels als ontmoetingsplek. Met een budget van €25.000 kan de coöperatieve wijkraad in totaal 11 ingediende ideeën realiseren.

Kleur en vrolijkheid

Toen Linda hoorde van ‘Oosterparkwijk, altijd een goed idee’, besloot ze haar bloemenplan in te dienen. “De wijkraad vroeg me om het plan verder uit te werken. Toen ging ik het wat groter aanpakken. Het hoeft niet heel duur te zijn omdat ik het meeste werk zelf en met andere wijkbewoners wil doen.” Bloemen in de wijk geeft kleur en vrolijkheid, is goed voor bijen en vogels en biedt een warm welkom voor nieuwe bewoners, meent Linda. Daarnaast is het gezellig om samen te zaaien. “De gemeente kan ondersteunen door de aangewezen plekken om te spitten. Voor de rest kunnen we het denk ik met de wijkbewoners samendoen.”

Meehelpen

Linda denkt dat haar idee zo populair is geworden omdat het begrijpelijk is en omdat iedereen het eindresultaat kan zien. “Ik kreeg veel steunbetuigingen van mensen die ik helemaal niet ken!” Met eenmaal inzaaien krijg je zo'n 3 jaar lang van mei tot oktober prachtige bloemen. Als je het leuk vindt Linda mee te helpen met het inzaaien van de bloemen komende lente, laat dan even je gegevens achter via florakade.nl/contact.

Kijk voor de lijst van 11 ideeën van ‘Oosterparkwijk, altijd een goed idee’ op stemvan.groningen.nl.