U bent hier

DoeDigiDag in Forum Groningen: ontdek de digitale toekomst

De ontwikkelingen op het gebied van digitalisering gaan erg snel. Hoe snel? Dat kunt u zaterdag 14 maart 2020 ervaren tijdens de DoeDigiDag in Forum Groningen. Van 11.00 tot 17.00 uur kan iedereen - van jong tot oud – ontdekken wat er allemaal al mogelijk is op het gebied van techniek en digitalisering.

Daarbij staan ‘doen, ervaren en beleven’ centraal. De toegang is gratis. En de eerste 200 bezoekers ontvangen een vrijkaart ter waarde van 15 euro voor de internationale tentoonstelling ‘AI: more than human’ in Forum Groningen.   
De DoeDigiDag is als activiteit voor het hele gezin de opmaat naar de grote landelijke conferentie Nederland Digitaal die van 16 tot en met 19 maart 2020 plaatsvindt in Martiniplaza Groningen.

Digitale toekomst

De DoeDigiDag in Forum Groningen bereidt bezoekers voor op de digitale toekomst. De activiteiten gaan over kunstmatige intelligentie, digitale geletterdheid, virtuele beleving, maar ook over de morele kant van digitalisering. U kunt kennismaken met gamedesign, maar ook uw eigen virtuele wereld bouwen en robotjes programmeren. Kijk voor het volledige programma in Groningen op de site van Noorden Digitaal.

Andere locaties

De DoeDigiDag is zaterdag 14 maart ook op andere locaties in Noord-Nederland. De voormalige gevangenis De Blokhuispoort in Leeuwarden staat zaterdag in het teken van digitale veiligheid. Bezoekers kunnen er onder andere proberen te ontsnappen uit een security escape room. Bij de Energy & Maritime school van Noorderpoort in Delfzijl kunt u o.a. een boot vanaf de wal besturen en in de Health Hub Roden kunt u alles ervaren over digitale gezondheid. Zo kunnen bezoekers zien hoe ambulances gebruik maken van VR-brillen en door het aantrekken van een ouderdomspak voelen hoe het is om oud te zijn.

Meer informatie vindt u op de site van Noorden Digitaal, de organisator van de Doedigidag.