U bent hier

Doe mee aan het gebruikersonderzoek digitaal stemmen

In augustus 2022 is het 350 jaar geleden dat Groningen het beleg van de bisschop van Münster succesvol doorstond.

Van inwoners willen we graag weten hoe zij dit lustrum willen vieren. Samen met 20 inwoners willen we onderzoeken of inwoners hun voorkeuren met behulp van een speciale app en website willen aangeven. Het gebruikersonderzoek bestaat uit twee delen. Het duurt ongeveer 60 minuten en kan helemaal vanuit huis gedaan worden. Deelnemers aan het onderzoek ontvangen na afloop een cadeaubon.     

Wie zoeken we? 

We zoeken twintig inwoners van de gemeente Groningen van 18 jaar of ouder. Deelnemers beschikken over een recente smartphone (2017 of nieuwer). En hebben een computer of laptop met een werkende internetverbinding, microfoon en webcam. Het onderzoek vindt plaats in de periode van 17 tot en met 28 mei.   

Hoe gaat het in z’n werk?  

Het onderzoek bestaat uit twee delen. Meedoen kan geheel vanuit huis. In het eerste deel installeren deelnemers de privacy vriendelijke IRMA app en vullen zij een korte vragenlijst in. In het tweede deel doorlopen de deelnemers het proces van stemmen en vertellen zij hoe dit ging. Dit 2e deel duurt maximaal 45 minuten. Na verwerking van de resultaten worden persoonlijke gegevens volledig verwijderd.  

Meedoen aan het onderzoek 

Na afloop van het onderzoek ontvangen de deelnemers een cadeaubon van 50 euro  Geïnteresseerd? Stuur uiterlijk 11 mei een e-mail naar de Stem van Groningen onder vermelding van gebruikersonderzoek digitaal stemmen. Er is plek voor twintig deelnemers. U ontvangt bericht en een uitgebreide instructie wanneer u bent geselecteerd voor het onderzoek.