Dinsdag 14 maart inloopbijeenkomst kruispunt Wilhelminakade- Prinsesseweg

Gemeente vraagt om de mening van omwonenden over aanpak

Er zijn plannen voor de herinrichting van het kruispunt Wilhelminakade- Prinsesseweg, nabij de Herman Colleniusbrug. Op dinsdag 14 maart van 16.30 tot 19.00 uur is er een inloopbijeenkomst in Het Kasteel, Melkweg 1 te Groningen. De gemeente nodigt geïnteresseerden uit om hun mening te geven tijdens deze bijeenkomst.

Herinrichting

Op 12 december 2016 heeft de gemeente in een inloopbijeenkomst vijf varianten voor de herinrichting van het kruispunt voorgelegd. Naar aanleiding van de reacties die hierop zijn binnengekomen, heeft de gemeente een voorkeursvariant uitgewerkt.

Onveilig kruispunt

De gemeente wil geïnteresseerden informeren over de voorgenomen aanpak van het kruispunt Wilhelminakade- Prinsesseweg. Dit kruispunt wordt als onoverzichtelijk en onveilig ervaren. Het is een lastig kruispunt door de verschillende verkeersstromen en wegprofielen en de aansluitende fietsroute op het Jaagpad.