Digitale dienstverlening gemeente weer hersteld

Vanaf zaterdagmiddag 25 januari 17:00 uur is de dienstverlening hersteld en kunnen inwoners weer veilig gebruik maken van alle gemeentelijke, digitale diensten.

Sinds 17 januari 2020 was de dienstverlening van de gemeente Groningen beperkt. Zo kon er online geen afspraak gemaakt worden voor een paspoort of rijbewijs. Ook kon er geen melding worden gedaan van loszittende stoeptegels of niet werkende lantaarnpalen.

Mogelijk beveiligingslek verholpen

De digitale dienstverlening was beperkt door een mogelijk beveiligingslek in de software. Door het uitzetten van de Citrix-server hebben we voorkomen dat kwaadwillenden in de gemeentelijke systemen konden komen. Na het installeren en testen van de herstel-software heeft de gemeente de server weer aangezet en is het weer veilig om gebruik te maken van alle gemeentelijke, digitale diensten.