U bent hier

Burgemeester reikt lintjes uit

Op vrijdag 26 april reikte burgemeester Peter den Oudsten in het stadhuis aan 27 personen een Koninklijke Onderscheiding uit.

Van de 28 decorandi verbleef 1 persoon in het buitenland, die werd telefonisch op de hoogte gesteld. De hoogste onderscheiding die dit jaar in Groningen werd toegekend, is die van Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Vier personen kregen deze Koninklijke onderscheiding.

Van 30 tot 81 jaar

18 Groningers kregen de versierselen die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld. Vier mensen werden Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Twee personen werden benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Vier mensen werden benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Van de 28 decorandi zijn 17 man en 11 vrouw. De jongste decorandus is 30 jaar en de drie oudste decorandi zijn 81 jaar.

Overzicht Lintjesregen

In de bijlage (pdf 166kB) vindt u een alfabetisch overzicht van alle decorandi, met daarbij de onderscheiding die is toegekend en een korte beschrijving van de verdiensten waarvoor ze de onderscheiding hebben ontvangen.