Op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag), vrijdag 26 mei en maandag 5 juni (tweede pinksterdag) zijn veel gemeentelijke gebouwen en kantoren gesloten. Lees verder >>

Bekendmaking eerste Groningse kinderburgemeester

Zaterdag 20 mei maakt wethouder Mattias Gijsbertsen om 15.30 uur in het News Cafe bekend wie de eerste kinderburgemeester van Groningen wordt. Groningers kunnen tot en met 19 mei online hun stem uitbrengen. Op 20 mei kan tussen 13.30 en 15.00 uur bij de verkiezingsstand op Tussen Beide Markten nog gestemd worden.

De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven en ze te stimuleren om na te denken en mee te praten over wat zij belangrijk vinden in de stad.

Kinderen uit groep 6 en 7 van basisscholen in Groningen konden zich aanmelden als kandidaat voor de titel kinderburgemeester. In april was de kennismakingsronde, van de 59 aanmeldingen heeft een jury 7 kinderen genomineerd.

Stemmen kan via deze link: https://gemeente.groningen.nl/wie-wordt-de-eerste-groningse-kinderburgemeester