Appelfeest op 20 oktober in Haren

Appelfeest

Het Appelfeest, een feest voor alle inwoners van gemeente Groningen, vindt dit jaar op 20 oktober plaats in de Biotoop in Haren.

Het Appelfeest wordt georganiseerd door de gemeente Groningen samen met de Natuur en Milieu Federatie Groningen. Met de veelzijdige, heerlijke, Hollandse appel als stralend middelpunt staat het feest in het teken van het voorkomen van voedselverspilling en het belang van lokaal geproduceerd voedsel.

Wethouder Chakor gaat om 11.00 uur het Appelfeest openen. Daarbij zal zij een mandje appels overhandigen. Dit mandje appels staat symbool voor de 2500 appels die geschonken wordt aan de voedselbank. Chakor: “het is belangrijk voedselverspilling te voorkomen. De afgelopen jaren is hier veel aandacht voor, met als resultaat dat er de afgelopen jaren zeker 10 kg minder voedsel per hoofd van de bevolking in de vuilnisbak beland.”

Tot 17:00 uur kan de overdekte streekmarkt worden bezocht en zijn er allerhande leuke activiteiten: rondleidingen bij de makers van Doggerland Craft Cider, een wildplukwandeling en voor de kinderen is er de Knutselkeet. Heeft u zelf veel appels, dan kunt u deze tot houdbaar sap laten persen in de grote, mobiele sap-pers.

De gemeente is ook aanwezig met de ‘Operatie Steenbreek-actie”: om het groener maken van tuinen te bevorderen ontvangt u in ruil voor een tegel een appelbesstruik (op=op!). Om 15 uur draaien we de prachtige film ‘More than honey’ over het leven van bijen.

Het feest is gratis toegankelijk. Voor de sap-pers, de wandeling en de cider-rondleiding is aanmelden noodzakelijk en wordt een bijdrage gevraagd.  Kijk voor het programma en voor het aanmelden op appelfeestgroningen.nl.