Aanpassing minimaregelingen voormalige gemeente Haren

Per 1 januari 2020 wijzigt er iets in de regelingen voor mensen met een minimum inkomen in de voormalige gemeente Haren.

- Vanaf 1 januari 2020 gelden alle minimaregelingen van de gemeente Groningen ook voor de voormalige gemeente Haren, waaronder de Stadjerspas.
- De regelingen van de voormalige gemeente Haren blijven nog heel 2020 bestaan, waaronder het Participatiefonds.

Alle minimaregelingen die per 1 januari 2020 gelden voor inwoners uit de voormalige gemeente Haren staan op onze website. Bij de WIJ-locatie in Haren, Raadhuisplein 10, ligt het boekje ‘Mooi Meegenomen’. Hierin staan alle regelingen die in de gemeente Groningen gelden.

Eén pakket per 2021 voor alle minima

In 2020 wordt van het totale aanbod uit de 3 voormalige gemeenten bekeken welke regelingen blijven bestaan en welke stoppen. Per 1 januari 2021 is er één pakket dat geldt voor alle mensen met een minimum inkomen in de gehele gemeente Groningen.

Stadjerspas

Met de Stadjerspas krijgen mensen met een laag inkomen korting op leuke activiteiten en producten. In sommige gevallen zijn deze zelfs helemaal gratis! Aanmelden voor de stadjerspas is gratis en kan via de website van Stadjerspas. Leden van de Stadjerspas ontvangen regelmatig e-mails over acties en nieuwe activiteiten en producten.

Hulp en ondersteuning

Voor meer informatie over de regelingen of hulp bij bijvoorbeeld het aanmelden voor de Stadjerspas, kunt u terecht bij WIJ-locatie in Haren, Raadhuisplein 10. Tel. 050 367 48 84. WIJ in Haren biedt ook gratis cursussen. Bijvoorbeeld om computervaardigheid te verbeteren of om te helpen met de Nederlandse taal. Kijk voor meer informatie op de website van WIJ-locatie Haren.