Technisch onderhoud

Dinsdagmiddag 22 augustus tussen 16:00 en 17:30 uur zijn de meeste webformulieren niet beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Aanmelden voor Groene Peperprijs 2017 nu mogelijk

De ambitie van deze prijs is het ondersteunen van nieuw opgezette groene initiatieven in en rondom de stad. De naam is afgeleid van de groen- en duurzaamheidsvisie voor Groningen en heeft een gecombineerde aanleiding: het Europese voedselproject Reframe, binnen dit onderzoeksproject kijkt de Gemeente Groningen in samenwerking met de Provincie en het MKB naar nieuwe mogelijkheden voor het verkorten van de voedselketens. Daarnaast de pensionering van beleidsmedewerker Groen, Wout Veldstra.

Vereisten

Om in aanmerking te komen voor de Groene Peperprijs zijn er een aantal vereisten opgesteld: Het moet gaan om een voedselinitiatief dat inspirerend en vernieuwend is, daarnaast moet het iets toevoegen aan het sluiten van een regionale voedselketen en het moet iets toevoegen aan het lokale voedselsysteem. Een pré is dat het initiatief op eigen kracht is opgezet.

Zie voor aanmelding en verdere informatie: www.groenepeperprijs.nl

GoudGroen

De winnaar van vorig jaar, De Wortel van Vier, wordt deze week ook onder de aandacht gebracht bij het programma GoudGroen dat op woensdag 21 juni vanaf 17.30 wordt uitgezonden op OOGtv.