U bent hier

100 mensen met arbeidsbeperking ontvangen vast contract bij werkgever

De honderdste met een vast contract

In Groningen werken 316 mensen met een arbeidsbeperking op een Afspraakbaan bij een externe werkgever.

Deze maand ontving de honderdste werknemer een vast contract. Vandaag overhandigde wethouder Carine Bloemhoff een bos bloemen aan deze 100e werknemer Nigel Hummel die bij zijn werkgever Nehlsen Metaal Recycling een vast contract heeft gekregen.

Belangrijk

Wethouder Bloemhoff: “Veel mensen met een arbeidsbeperking willen graag aan het werk. Het is belangrijk dat mensen ook aan de slag kunnen bij een “gewone” werkgever en bij wederzijdse tevredenheid een vast contract krijgen. Werkgevers van afspraakbanen ontvangen een subsidie, waardoor het ook voor hen aantrekkelijk is. Daardoor ontstaat er een win-win situatie."

Werkgevers

Werkgevers kunnen via een afspraakbaan iemand met een arbeidsbeperking in dienst nemen. Een afspraakbaan is een baan bij een externe werkgever voor iemand die wel bij een instelling of bedrijf kan werken maar begeleiding nodig heeft. De honderd mensen die in Groningen een vast contract gekregen hebben werken onder andere in het plantsoen, de horeca, de ICT, de kinderopvang, een supermarkt of als productiemedewerker.

Blij

Nigel Hummel geeft aan “Ik ben blij dat ik een vast contract heb gekregen. Ik vind het werk bij Nehlsen erg leuk en leer er veel. Ik wil het graag nog lang blijven doen. Dat ik nu een vast contract heb geeft mij zekerheid en zelfvertrouwen. Het is een  blijk van waardering van mijn werkgever”. 

Duurzaam

De gemeente Groningen gaat door met deze aanpak naar duurzame plaatsingen. Vanuit landelijk perspectief  behoren we tot de koplopers en die positie willen we graag vasthouden.