Stadswandeling raadsleden met zorg- en welzijnsinstellingen

werkbezoek raadsleden martinikerkhof

De Groningse gemeenteraad gaat regelmatig op werkbezoek in de gemeente. De politieke partijen doen het apart zelf ook. Maar raadsleden van verschillende fracties gaan ook geregeld met elkaar op pad om contacten op te doen en te ontdekken wat er speelt in de gemeente.

Zo zijn raadsleden van de raadscommissies Onderwijs & Welzijn en Werk & Inkomen woensdagochtend 17 april op werkbezoek geweest bij een aantal zorg- en welzijnsinstellingen in Groningen. Die instellingen waren MJD (Link050), Terwille, Humanitas, MEE Groningen en Humanitas DMH. Het werkbezoek had de vorm van een stadswandeling. Zo kwamen de raadsleden op plekken waar ze hun cliënten ook wel in de stad aantreffen. Zoals het Martinikerkhof en de omgeving van Nieuwstad.

Verslaafden

Met verhalen uit de praktijk vertelden de medewerkers van de instellingen met wat voor soort mensen ze te maken hebben en wie ze helpen en te ondersteunen. Dan gaat het bijvoorbeeld over dak- en thuislozen, verslaafden en prostituees. Zo vertelden medewerkers van Terwille bijvoorbeeld over hun ondersteuning aan vrouwen die willen ‘uitstappen’, dat wil zeggen stoppen met het werk in de prostitutie.

Werkbezoeken

De woensdag is voor Groningse raadsleden de dag van vergaderingen en ook de werkbezoeken. Onlangs brachten raadsleden werkbezoeken aan onder meer Ten Post (dorpsvernieuwing), Overbrug (netwerk van instellingen in het jeugdwerk) en 12 Groningse instellingen op het gebied kunst en cultuur. Binnenkort staat een werkbezoek aan het huis van de amateurkunst VRIJDAG op de agenda. Kijk voor de werkbezoeken van de raad op de agenda van de gemeenteraad: groningen.raadsinformatie.nl.