Raadsleden doen boodschappen voor Voedselbank

Wethouder Carine Bloemhoff en raadslid Bob de Greef

Leden van de gemeenteraad van Groningen en wethouder Carine Bloemhoff hebben woensdag 18 december boodschappen voor de voedselbank gedaan.

De gemeenteraad en de wethouder hopen met deze actie de Groningse samenleving aan te sporen zelf ook voedsel te geven en in te zamelen voor de voedselbank. Met deze actie sluiten zij zich aan bij de decemberacties van de vrijwilligers van alle voedselbanken in de provincie Groningen om de voorraden van de voedselbank aan te vullen.

Voorraad

De afgelopen jaren zijn de grote inzamelingsacties voor alle voedselbanken in de provincie een traditie geworden. Met de opbrengst was de voedselbank in staat gedurende drie tot vier maanden hun voorraad aan te vullen. De Voedselbank zegt absoluut niet zonder deze opbrengsten te kunnen.

Supermarkten

De vrijwilligers van de Voedselbanken in de provincie Groningen hebben de handen ineengeslagen en zullen deze week in diverse supermarkten inzamelingsacties houden.

Armoedegrens

In de gemeente Groningen maken ruim 850 huishoudens die onder de armoedegrens leven gebruik van de Voedselbank.