Armoedespel verspreid op Groningse scholen

raad van kinderen biedt armoedespel aan raadsleden aan

“Monsters zijn het, de problemen die kinderarmoede veroorzaken. Maar niet onverslaanbaar!” Dat zegt de Groningse kinderburgemeester Jouayria. Om armoede bij kinderen bespreekbaar te maken, is er nu het Armoede-monsterspel.

De Groningse Raad van Kinderen heeft dit spel gemaakt. Het spel is woensdag 9 oktober aangeboden aan leden van de gemeenteraad. Dat deden de kinderburgemeester en leden van de Raad van Kinderen. De kunst van het spel is van de nachtmerrieachtige monsterkoppen vriendelijke reuzen te maken. De Raad van Kinderen verspreidt het spel onder de basisscholen in de gemeente Groningen.

Kaartspel

De Raad van Kinderen bestaat sinds 2017 en heeft zich intensief met armoede bij Groningse kinderen beziggehouden. Uiteindelijk hebben ze zo’n 300 ideeën bedacht om kinderarmoede te bestrijden. Al deze ideeën zijn verwerkt in het spel Armoede-monsterspel. “Het is een kaartspel dat kinderarmoede bespreekbaar maakt”, vertelde Jouayria de raadsleden.

De Raad van Kinderen verspreidt het spel onder basisscholen in de gemeente Groningen. Ideeën en adviezen van de kinderen worden meegenomen in het nieuwe armoedebeleid van de gemeente. De raadscommissie Werk & Inkomen besprak 9 oktober het zogeheten Ontwikkelplan ‘Toekomst met perspectief’. Daarin staat hoe het college van B&W de armoede in Groningen verder wil aanpakken.

Aanbieding van het armoedspel terugkijken (gelijk aan begin van vergadering)