U bent hier: Home Verklaring Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanvragen
Document acties

Verklaring

Snel naar

Wilt u een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen? Maak dan via internet een afspraak bij het loket Publiekszaken. Zo bent u direct aan de beurt en voorkomt u dat u moet wachten bij het aanvragen.

Een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat uw gedrag geen bezwaar oplevert, bijvoorbeeld als u een nieuwe baan krijgt. Een Verklaring Omtrent het Gedrag is dus eigenlijk een ‘bewijs van goed gedrag’.

Ministerie van Justitie

Het ministerie van Justitie beoordeelt de aanvraag van de Verklaring Omtrent het Gedrag. Hierbij kan het ministerie onder andere kijken naar:

• Het centraal justitieel documentatiesysteem;
  • Politieregisters;
  • Inlichtingen van het Openbaar Ministerie en Reclassering.

Nieuwe baan

Vaak heeft u een Verklaring Omtrent het Gedrag nodig voor een baan waarbij u werkt met vertrouwelijke gegevens, kwetsbare personen, geld of goederen. Een VOG kan ook worden gevraagd in de volgende situaties:

• als u tijdelijk of als vrijwilliger gaat werken;
  • als u een visum nodig heeft;
  • als u lid wordt van een schietvereniging.

Voor sommige functies is de VOG verplicht.

Meenemen

1. Een geldig identiteitsbewijs;
  2. Het volledig ingevulde aanvraagformulier.

Beschrijving Prijs Ingangsdatum Einddatum
Verklaring Omtrent Gedrag
01-01-2011
31-12-2014

Aanvragen

Vul via de overheidswebsite het aanvraagformulier in. Lever het formulier in bij het loket Publiekszaken van de gemeente. Een baliemedewerker zal met u het formulier doornemen en het digitaal invoeren.
Wilt u direct aan de beurt zijn, maak dan hier een afspraak. Na 11.00 uur moet u in elk geval een afspraak maken om het formulier in te leveren. Zie de openingstijden hieronder.

Een VOG kan worden afgegeven aan natuurlijke personen (mensen) en aan rechtspersonen (bedrijven/organisaties).

De gemeente stuurt uw aanvraag naar het ministerie van Justitie.

Wachttijd

U krijgt binnen vier weken bericht van het ministerie van Justitie over uw aanvraag (servicenorm).

Bijzonderheden

Woont u in het buitenland?
Woont u in het buitenland en wilt u een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen? Dan moet u de aanvraag doen bij de gemeente waar u het laatst stond ingeschreven.

Niet ingeschreven
Woont u wel in Nederland, maar staat u nergens ingeschreven? Dan moet u de aanvraag rechtstreeks doen bij het ministerie van Justitie.

Machtiging
Wilt u iemand machtigen om voor u een VOG aan te vragen? Lees de voorwaarden voor machtiging.

Meer informatie
Informatie over Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) van het Ministerie van Justitie

Algemeen Postadres
Postbus 30026, 9700 RM Groningen

Bezoekadressen Loket Publiekszaken
Kreupelstraat 1, Centrum, 9712 HW Groningen
Vensterschool Hoogkerk , Zuiderweg 70-11 , 9744 AP Groningen
Wijkcentrum Het Dok, Lewenborg, Kajuit 4, 9733 CA Groningen

Openingstijden Centrum

• Zonder afspraak
  • Met afspraak

Op alle tijden open voor ophalen eerder aangevraagd paspoort, rijbewijs of ID-kaart,
loket verloren en gevonden voorwerpen en aantoonbare spoedgevallen.

Openingstijden Hoogkerk en Lewenborg

Maandag t/m vrijdag 08.00-12.00 uur

Laatst gewijzigd op : 18-06-2014 14.16 uur

Onderhoud website

• 29 augustus 2014 (DigiD; 0:00 - 06:00)

Meer informatie >>

Attentie!

Wees alert op valse e-mails van DigiD of Belastingdienst

Criminelen proberen achter uw DigiD te komen. Zij sturen e-mails die leiden naar valse websites van DigiD of de Belastingdienst.

Klik niet op links in deze e-mails en gooi ze weg. Vul nooit uw DigiD gegevens in als u niet zeker weet of u op de echte DigiD inlogpagina bent. Controleer of het adres daarvan begint met https://www.digid.nl/.

Op www.digid.nl/veiligheid vindt u meer informatie.