U bent hier: Home Verhuizen Verhuizen binnen de gemeente Groningen
Document acties

Verhuizen binnen de gemeente Groningen

Als u binnen de gemeente Groningen verhuist, dan moet u deze adreswijziging binnen de termijn van 4 weken vóór of 5 dagen na de daadwerkelijke verhuizing doorgeven aan de gemeente.

Verhuizing doorgeven

U kunt uw verhuizing op drie verschillende manieren doorgeven aan de gemeente:

1. Digitaal

Via het webformulier (DigiD)

2. Persoonlijk aan de balie

Maak van te voren een afspraak, zo bent u direct aan de beurt.
U maakt een afspraak voor het loket Publiekszaken aan de Kreupelstraat (centrum).

Let op! U moet meenemen:

3. Schriftelijk

U kunt een adreswijziging sturen met hierin vermeld:

• Datum van verhuizing
  • Uw persoonsgegevens
  • Het oude en het nieuwe adres
  • Namen van personen die eventueel meeverhuizen
  • Telefoonnummer
  • Handtekening
  • Kopie van een geldig identiteitsbewijs van de persoon die de adreswijziging doorgeeft.
U kunt een verhuizing ook maximaal 2 maanden van tevoren doorgeven, maar doe dit alleen als u zeker weet dat de verhuizing doorgaat.

Het doorgeven van een verhuizing is gratis.

Bijzonderheden

Datum van adreswijziging
De datum waarop u daadwerkelijk bent verhuisd of gaat verhuizen wordt in de basisregistratie personen (BRP) opgenomen. Voorwaarde daarvoor is dat u binnen de wettelijke termijn aangifte van adreswijziging hebt gedaan. Doet u niet binnen de wettelijke termijn aangifte, dan wordt de datum waarop uw aangifte door de gemeente Groningen is ontvangen als datum van uw adreswijziging geregistreerd.

Schriftelijke bevestiging
U krijgt binnen twee weken na de daadwerkelijke verhuizing een schriftelijke bevestiging van uw adreswijziging (servicenorm).

Geheimhouding van uw gegevens
Wilt u niet dat uw persoonsgegevens aan derden, bijvoorbeeld particulieren wordt doorgegeven? U kunt geheimhouding van uw gegevens aanvragen.

Laatst gewijzigd op : 20-04-2015 10.27 uur

titel: Verhuizen binnen de gemeente Groningen