U bent hier: Home Verhuizen Verhuizen binnen de gemeente Groningen
Document acties

Verhuizen binnen de gemeente Groningen

Als u binnen de gemeente Groningen verhuist, dan moet u deze adreswijziging binnen de termijn van 4 weken vóór of 5 dagen na de daadwerkelijke verhuizing doorgeven aan de gemeente.

Verhuizing doorgeven

U kunt uw verhuizing op drie verschillende manieren doorgeven aan de gemeente:

1. Digitaal

Via het webformulier (DigiD)

2. Persoonlijk aan de balie

Maak van te voren een afspraak, zo bent u direct aan de beurt.
U maakt een afspraak voor het loket Publiekszaken aan de Kreupelstraat (centrum).

Let op! U moet meenemen:

3. Schriftelijk

U kunt een adreswijziging sturen met hierin vermeld:

• Datum van verhuizing
  • Uw persoonsgegevens
  • Het oude en het nieuwe adres
  • Namen van personen die eventueel meeverhuizen
  • Telefoonnummer
  • Handtekening
  • Kopie van een geldig identiteitsbewijs van de persoon die de adreswijziging doorgeeft.
U kunt een verhuizing ook maximaal 2 maanden van tevoren doorgeven, maar doe dit alleen als u zeker weet dat de verhuizing doorgaat.

Het doorgeven van een verhuizing is gratis.

Bijzonderheden

Datum van adreswijziging
De datum waarop u daadwerkelijk bent verhuisd of gaat verhuizen wordt in de basisregistratie personen (BRP) opgenomen. Voorwaarde daarvoor is dat u binnen de wettelijke termijn aangifte van adreswijziging hebt gedaan. Doet u niet binnen de wettelijke termijn aangifte, dan wordt de datum waarop uw aangifte door de gemeente Groningen is ontvangen als datum van uw adreswijziging geregistreerd.

Met de digitale aangifte kunt u nog geen verhuisdatum in het verleden opgeven. Wilt u aangifte doen van een adreswijziging die maximaal vijf dagen voor de aangiftedatum heeft plaatsgevonden? Doe dat dan schriftelijk of in persoon aan de gemeentelijke balie! Alleen dan wordt de in de aangifte vermelde datum als datum van adreswijziging in de BRP geregistreerd.

Schriftelijke bevestiging
U krijgt binnen twee weken na de daadwerkelijke verhuizing een schriftelijke bevestiging van uw adreswijziging (servicenorm).

Geheimhouding van uw gegevens
Wilt u niet dat uw persoonsgegevens aan derden, bijvoorbeeld particulieren wordt doorgegeven? U kunt geheimhouding van uw gegevens aanvragen.

Algemeen Postadres
Postbus 30026, 9700 RM Groningen

Bezoekadressen Loket Publiekszaken
Kreupelstraat 1, Centrum, 9712 HW Groningen
Vensterschool Hoogkerk, Zuiderweg 70-2 , 9744 AP Groningen
Wijkcentrum Het Dok, Lewenborg, Kajuit 4, 9733 CA Groningen

Openingstijden Centrum

• Zonder afspraak
  • Met afspraak

Op alle tijden open voor ophalen eerder aangevraagd paspoort, rijbewijs of ID-kaart,
loket verloren en gevonden voorwerpen en aantoonbare spoedgevallen.

Openingstijden Hoogkerk en Lewenborg

Maandag t/m vrijdag 08.00-12.00 uur