Noorderplantsoen toen en nu

U bent hier: Home Stadsgeschiedenis Noorderplantsoen toen en nu
Noorderplantsoen toen en nu
Document acties

Noorderplantsoen rond 1900

Nadat in 1874 de Vestingwet regelde dat steden hun versterkingen mochten afbreken werd in Groningen gewerkt aan plannen voor de aanleg van een stadspark in Engelse landschapsstijl. Voor zover bekend is er voor het Noorderplantsoen nooit één overkoepelend ontwerp gemaakt. Het park is in vier fasen door verschillende ontwerpers vormgegeven. Het deel met de middenvijver, ontworpen door stadsarchitect van Beusekom is het eerst aangelegd, in 1879. De natuurstenen rand rond de vijver en de trappen, naar een ontwerp van Mulock Houwer werden later, in 1912, aangebracht. Het Noorderplantsoen tussen de Kruislaan en de Nieuwe Ebbingestraat is in 1920 tegelijk met de Oranjewijk aangelegd.

 


Laatst gewijzigd op : 13-02-2012 15.31 uur
Deel deze pagina

Onderhoud website

  • 29 augustus 2014 (DigiD; 0:00 - 06:00)
  • 15 september 2014 (DigiD; 0:00 - 06:00)

Meer informatie >>

Attentie!

Wees alert op valse e-mails van DigiD of Belastingdienst

Criminelen proberen achter uw DigiD te komen. Zij sturen e-mails die leiden naar valse websites van DigiD of de Belastingdienst.

Klik niet op links in deze e-mails en gooi ze weg. Vul nooit uw DigiD gegevens in als u niet zeker weet of u op de echte DigiD inlogpagina bent. Controleer of het adres daarvan begint met https://www.digid.nl/.

Op www.digid.nl/veiligheid vindt u meer informatie.