Regels afvalbrengstations

U bent hier: Home Grofvuil Regels afvalbrengstations
Regels afvalbrengstations
Document acties
Info

Inwoners van de gemeenten Groningen en Ten Boer mogen maximaal vier keer per kalenderjaar gratis grofvuil naar een afvalbrengstation brengen. Brengt u vaker dan vier keer per jaar grofvuil, dan moet u daarvoor betalen. Dit geldt ook voor hout / plaatmateriaal / planken, takken, schoon puin (bijvoorbeeld bakstenen, trottoirtegels en niet-geglazuurde dakpannen) en plastic (kunststof).

Als u één keer naar het Afvalbrengstation Woldjerspoor komt en de volgende keer naar het Afvalbrengstation Vinkhuizen Zuid, dan geldt dit als twee keer!
Inwoners van Ten Boer kunnen alleen terecht op Afvalbrengstation Woldjerspoor.

Belangrijke regels
Deze regels gelden alleen voor inwoners van de gemeente Groningen.

  • Chemisch afval, ijzer, flessenglas en papier kunt u altijd gratis brengen, evenals elektrische apparaten.
  • Bij de ingang zal u gevraagd worden om uw postcode en huisnummer te noemen. U hebt geen speciale toegangspas of iets dergelijks nodig en u hoeft uw huisvuilpas ook niet mee te nemen. Mocht er om wat voor reden dan ook onduidelijkheid zijn over een adres, dan mogen onze medewerk(st)ers u om een legitimatiebewijs vragen.
  • U kunt aan de balie van het afvalbrengstation alleen betalen met PIN.
  • foto van afvalbrengstation Woldjerspoor (grofvuilbakken)Op het afvalbrengstation dient u de aanwijzingen van het dienstdoende personeel strikt op te volgen.
  • U deponeert het afval in de daarvoor bestemde bakken. Dit is met borden aangegeven. Bij twijfel kan het personeel u informeren.
  • Denkt u bij het deponeren van het afval in de bakken aan de opstaande rand van het losperron. Gooi het afval voorzichtig in de bakken. Let op: Valgevaar! Daarom moeten kinderen tot 13 jaar tijdens het lossen in de auto blijven! Zij mogen beslist niet meehelpen met het lossen van het afval. foto van afvalbrengstation Woldjerspoor
  • Als u meer dan één woning bezit waarvoor afvalstoffenheffing wordt betaald, verzoeken wij u vriendelijk bij uw eerste bezoek aan het afvalbrengstation ons hiervan in kennis te stellen.

Bovenstaande regels en voorwaarden gelden niet voor bedrijfsafval.

Asbest
Asbest valt in de categorie bouw- en sloopafval. Wel gelden voor asbest speciale voorzorgsmaatregelen. Zo moet het asbest goed verpakt worden: stofdicht en in dubbel plastic. Dat moet ook als niet geheel duidelijk is of een materiaal wel of geen asbest bevat (bijv. bij oude vloerbedekking of bepaalde Eternit-producten).

Plastic zakken voor asbest zijn verkrijgbaar bij de afvalbrengstations. De adresgegevens en de openingstijden van de afvalbrengstations vindt u hieronder.

Als u het verpakte asbest inlevert bij het afvalbrengstation moet u rekening houden met het volgende:

  • foto van autobandenHet asbest moet handmatig gelost kunnen worden.
  • Wilt u heel veel asbest brengen - meer dan een éénassige aanhanger vol? Bel dan eerst met het afvalbrengstation: (050) 533 96 00 (Woldjerspoor) of (050) 312 40 60 (Vinkhuizen-Zuid).

Autobanden
Het inleveren van autobanden zonder vuil en zonder velg is gratis. Maximaal vier banden. Het inleveren van autobanden met velg kost € 10,- per band.
Banden van vrachtauto's en trekkers, zonder velg, kosten € 15,- per band.

Huisregels
In het gebouw van Stadsbeheer / Milieudienst en op de terreinen van de afvalbrengstations gelden huisregels.


Laatst gewijzigd op : 12-06-2014 17.14 uur
Deel deze pagina

Deel deze pagina

titel: Regels afvalbrengstations

Kleine transparant plaatje